Gerimis Hati Asyikin

Gerimis Hati Asyikin

TV3@ 2016

TV3@ 2016
#gerimishatiasyikin #alhidayahproductions #tv3

Bila Ajal Menanti

Bila Ajal Menanti
#bilaajalmenanti #tsarasiasdnbhd #tvalhijrah #2015

بسم الله الرحمن الرحيم

Junjungan Baginda Rasulullah SAW bersabda :

" La takhaf wa la tahzan, innallaha ma'anaa."

- Don't be afraid and don't be sad, indeed Allah is always being with you.-

*... ASTAGHFIRULLAHAL ADZIM ALLADZILA ILAHA ILAHUWAL HAYYUL QAYYUMU WA ATUßU ILAIH...*

AL WAHID

"so remember me, I will remember you. And be grateful to me and do not deny me."

(Al Bakarah 2:152)

Al Fatihah

"Telah ku sediakan hamparan doa,pautan wasiat,selaut rindu dan cinta seluas langit biru buat kalian. Andai daku dijemput dulu, sudilah kiranya di sedekahkan surah Al Fatihah buatku. Itu saja hadiah yang ku mahu. Kerana ku tahu, amalan yang ada padaku tidak cukup walaupun pada sujud doa malam-malamku. Ya Labbaika, kasihanilah insan-insan yang mengasihani aku."

JANJI ADAM di DRAMA FESTIVAL KL 2014

JANJI ADAM di DRAMA FESTIVAL KL 2014
Drama Festival KL 2014

JANJI ADAM

JANJI ADAM
#tv3 #azalea #2013 #20ep

JANJI ADAM PROMO

Monday, April 25, 2011

Ngajad's Tiga Seringgit ... Kiriman Kekasih

Oleh : Ngajad

"Jangan lupa kirimkan khabar mu.." itulah pesanannya yang terakhir, sebelum kapalnya belayar meninggalkan jeti di kaki senja. Berlabuh fajar sidiq menyentuh permukaan lautan dan hilang dalam kelip mata yang kelima jadinya.

Kelembapan bibir rekahanya kala ditoleh dibahu kanannya. Sebak kini menyelebungi sanubari. Esakan dilepaskan pergi bersama lembayu yang singgah lalu, mengusap lembut di pipi gebunya. Deraian airmata kasih memenuhi kelopak mata kuyunya. Mentak berkali, dia sendiri tahu.. mana mungkin yang telah berlaku bisa diundur dalam kenangan silam. Dalam genggaman jemarinya, telapak tangan dirasa akan bahangnya. Debaran jantung berdenyut akan kesedihan ini. Apakah masih ada waktu untuk bertemu, dia mempersoalkan itu, sedangkan dia sendiri sudah  redha dengan ketentuann Nya.

"Selamat tinggal, ku doakan kau selalu bahagia.." liri matanya tidak terdaya menahan kepiluan itu. Riak wajah kekasihnya jelas dalam imbasan kalbu. Wajahnya yang berwajah tidak. Dilindungi dengan sehelai kepercayaan Nya. Sangat kuat akan pegangannya pada Pencipta Nya. Keutuhan itu amat jelas, laksana bersimpul mati. Keimanannya bergegar tidak. Hatinya bertalam duka dalam bersulam rindu pada langit yang membiru.

"Selamat tinggal kasih, selamat jalan sayang .." antara barisan kata-kata yang begitu payah untuk dilepaskan ke dada lautan namun itu sudah juga ditentukan. Kepayahan yang bertamu di tepi bumi, bersauh, berpijar ke langit sepi. Tiada daya bumi, menahan kesalan ini... sesungguhnya tagisan dari seorang kekasih, juga jeritan batin nadinya.

Harus jua dijalani yang sukar ini, mana berpindah bahagia andai tiada yang mahu pergi. Bakal tiba satu hari itu dalam berpesan .. semoga tiada jelaga di langit senja. Percayalah... walau kesamaan kita hanya seketika namun kau tetap bagian dari jiwa ku.. semoga kelak kita dapat bersatu lagi.

Tunggu daku - dilangit biru ku !

No comments:

Post a Comment