Gerimis Hati Asyikin

Gerimis Hati Asyikin

TV3@ 2016

TV3@ 2016
#gerimishatiasyikin #alhidayahproductions #tv3

Bila Ajal Menanti

Bila Ajal Menanti
#bilaajalmenanti #tsarasiasdnbhd #tvalhijrah #2015

بسم الله الرحمن الرحيم

Junjungan Baginda Rasulullah SAW bersabda :

" La takhaf wa la tahzan, innallaha ma'anaa."

- Don't be afraid and don't be sad, indeed Allah is always being with you.-

*... ASTAGHFIRULLAHAL ADZIM ALLADZILA ILAHA ILAHUWAL HAYYUL QAYYUMU WA ATUßU ILAIH...*

AL WAHID

"so remember me, I will remember you. And be grateful to me and do not deny me."

(Al Bakarah 2:152)

Al Fatihah

"Telah ku sediakan hamparan doa,pautan wasiat,selaut rindu dan cinta seluas langit biru buat kalian. Andai daku dijemput dulu, sudilah kiranya di sedekahkan surah Al Fatihah buatku. Itu saja hadiah yang ku mahu. Kerana ku tahu, amalan yang ada padaku tidak cukup walaupun pada sujud doa malam-malamku. Ya Labbaika, kasihanilah insan-insan yang mengasihani aku."

JANJI ADAM di DRAMA FESTIVAL KL 2014

JANJI ADAM di DRAMA FESTIVAL KL 2014
Drama Festival KL 2014

JANJI ADAM

JANJI ADAM
#tv3 #azalea #2013 #20ep

JANJI ADAM PROMO

Wednesday, May 9, 2012

Ngajad's Tiga Seringgit - Ertikanlah ...

Oleh : Ngajad

Bayangan pagi - pagi kini mengutip kembali sisa-sisa semalam. Pada renjisan kian menghalusi kesan-kesan yang tertinggal di alur sepahit ini. Rentak menari tanpa iringan lagu kemarau nan panjang. Pada keluasan lautan biru, masih ada luka di dasar hamparan kasihnya. Dalam gulungan yang paling kejam di mata dunia.

Mana getaran petir yang tiada malu - malu menyambar pada peraduan yang kian haru biru ini. Sambungan kilat hanya sekadar menjerit dari kejauhan. Sebaik saja rintik-rintik hujan hadir, pasti yang tadi lantang kini - menjadi senyap membisu. Alam juga mampu untuk bersuara pada lisan yang tiada daya di bawa bersama. Kapan hilang  berselindung disebalik retakan jiwa penuh dengan noda. Sebanyak mungkin dosa itu di himpun masa, sebanyak itu mungkin kini dijadikan lara.

Tiada erti dalam dicari kerana yang sakit itu sudah pun di miliki - bakal menjadi abadi. Carikkan dan robeklah pada kepayahan yang sudah sebati, apa mungkin luka lama berdarah kembali.

Biar patah hati, patah berkali- kali. Tiada pembalut bisa merawati luka itu. Kerana yang benar itu benar ! Yang pergi mana bisa untuk berkembali ... hingga ke akhir waktu !


 

No comments:

Post a Comment