Gerimis Hati Asyikin

Gerimis Hati Asyikin

TV3@ 2016

TV3@ 2016
#gerimishatiasyikin #alhidayahproductions #tv3

Bila Ajal Menanti

Bila Ajal Menanti
#bilaajalmenanti #tsarasiasdnbhd #tvalhijrah #2015

بسم الله الرحمن الرحيم

Junjungan Baginda Rasulullah SAW bersabda :

" La takhaf wa la tahzan, innallaha ma'anaa."

- Don't be afraid and don't be sad, indeed Allah is always being with you.-

*... ASTAGHFIRULLAHAL ADZIM ALLADZILA ILAHA ILAHUWAL HAYYUL QAYYUMU WA ATUßU ILAIH...*

AL WAHID

"so remember me, I will remember you. And be grateful to me and do not deny me."

(Al Bakarah 2:152)

Al Fatihah

"Telah ku sediakan hamparan doa,pautan wasiat,selaut rindu dan cinta seluas langit biru buat kalian. Andai daku dijemput dulu, sudilah kiranya di sedekahkan surah Al Fatihah buatku. Itu saja hadiah yang ku mahu. Kerana ku tahu, amalan yang ada padaku tidak cukup walaupun pada sujud doa malam-malamku. Ya Labbaika, kasihanilah insan-insan yang mengasihani aku."

JANJI ADAM di DRAMA FESTIVAL KL 2014

JANJI ADAM di DRAMA FESTIVAL KL 2014
Drama Festival KL 2014

JANJI ADAM

JANJI ADAM
#tv3 #azalea #2013 #20ep

JANJI ADAM PROMO

Monday, September 10, 2012

Ngajad's Tiga Seringgit ... Selawat Nariyyah

Oleh : Ngajad

"Ya Allah, anugerahkan rahmat dan kesejahteraan yang sempurna ke atas penghulu kami Nabi Muhammad SAW, yang dengan berkatnya terhurai apa yang tersimpul, terlepas daripada segala kesusahan, juga ditunaikan segala hajat dan tercapai segala keinginan dan akhir hayat yang baik dan dicurahkan rahmat yang baik, hasil keberkatan wajahnya yang mulia, kerahmatan dan kesejahteraan yang sempurna, Engkau anugerahkan juga Ya Allah, keatas keluarga dan sahabatnya dengan kiraan setiap kerdipan mata, juga hembusan nafas dan setiap bilangan ilmu yang ada bagi MU."

***

Selawat ke atas Junjungan Nabi Besar Muhammad SAW, ahli keluarga serta seuruh para sahabat dan pewaris Baginda sepanjang zaman. Selawat Nariyah disebut juga selawat "Tafriyyah", yang ertinya terbuka sehingga menjadi lapang. Mengamalkan selawat ini dapat menghilangkan kesempitan dengan izin Allah SWT. Bagi insan yang inginkan agar kehidupan sehariannya berjalan lancar, bebas daripada gangguan dan persaingan, sebaiknya beliau menghafal selawat  Nariyah dengan membacanya selepas solat fardhu sebanyak yang mampu. Semuanya dalam ketentuan NYA. Ikhtiarlah, redhailah dan bersabarlah ... Insya Allah.

***


No comments:

Post a Comment